oyka-logoo
Hafriyat İşleri

Hafriyat işleribina yapımı işleri ile alakalı bir konudur. Hafriyat işleribasamağın ilk adımlarıdır. İlk önce bina yapmak isteyen mühendisler bina için uygun yer bulurlar. Gerekli işlemler ve izinler alındıktan sonra uygulanmaya başlanır. Hafriyat işleri aslında bina yapım aşamasında çıkan malzemenin döküm ve nakliyesini kapsar.

Sağlam ve kusursuz bina yapmak isterseniz bunun için temelin sağlam olması gerekir. Temelden kasıt ilk atılan beton değil projedir. Kusursuz bir proje çizimi ile çok güzel, sağlam binalar yapılabilir. Ufak bir yanlışı göz ardı etmek bile bir koca binanın sonu olabilir. Yıllardır hafriyat işiyle ilgilenen firmamız size tüm hafriyat işleriniz için yardımcı olur.

Hafriyat İşleri Aşamaları

Proje kusursuz hazırlandıktan sonra hiçbir hata göz ardı edilmedikten sonra gereken işlemlere başlanır. Bunlardan ilki projeye göre binanın yapılacağı yer araştırılır. Bundan kastımız kazılacak yerin uygun olup olmadığı ve kazılacak yerlerden birtakım riskleri oluşturacak olan doğalgaz alanları kanalizasyon alanları ve buna benzer olan yerler kazılmamalıdır.

Bunlar çok büyük risk arz eder. Bunun yanında kazı basit bir iş değildir ve kazı yapılan yerde eğer sağlam olmayan binalar varsa ya da kazı alanında zarar görecek bir araç makina ve buna benzer şeyler varsa risk alanı dışında tutulması gerekir. İnsan güvenliği de bunun yanlarında çok önemlidir. Sağlıklı bir çalışma olması için bu kurallar kesinlikle şarttır. Firmamız tüm bu güvenlik önlemleriyle hafriyat işlerini yürütmektedir.

Hafriyat İşerinde Kullanılan Yöntemler

Hafriyat tüm güvenlik ve yapım aşamaları bittikten sonra devreye giren kazı işlemidir. Kazı işlemleri ve kazı alanında olan nakliye işleri tümü ile hafriyat kelimesinin içine girer. El ile yapılan yani kazma kürek vb. Malzemelerle de yapılabilen hafriyat; bunun yanı sıra makinalarla yapılan vinç, kepçe vb. makina ile yapılabilen hafriyat işleri vardır. Kazılan yer ister elle ister makina ile fark etmez uygun araçlara yüklenir ve nereye gidecekse o kazılan toprak ve bunun içinde ne varsa gideceği yere firmamız tarafından nakledilir. Bu olay hafriyat işi olarak bilinir. Tüm hafriyat işleriniz için firmamız ile görüşüp bilgi alabilirsiniz.

ŞİMDİ ARA