oyka-logoo
Kuyu Temel İşleri

Bildiğiniz üzere iksa metotlarından olan kuyu temel işleri çalışmaları çoğunlukla birleşik olan binalarda alan kaybını en aza düşürmek için yapılan yöntemdir. Kuyu temel işleri konusunda uzman ekibiyle çalışan firmamız her türlü kuyu temel işi konusunda hizmet vermeye devam etmektedir.

Kuyu Temel İşlemi Avantajları Nelerdir?

Kuyu temeldesu izolasyonu büyük sorundur. Kuyu temel işleri sert yerlerde fayda sağlar. Yeraltı suyu çok olan alanlarda kuyu temel yapılması yanlıştır. Kuyu temellerde perde betonları parçalar halinde döküldüğü için soğuk derz oluşabilir. Bu yüzden firmamız tüm önlemlerini alarak bu işi güvenli bir şekilde yürütmektedir. Kuyu temel işinde avantajlar, dezavantajlardan her zaman fazladır.

Kuyu Temel Avantajları;

Kuyu Temel işlemindearazide alan kaybı yok denilecek kadar azdır. Yani arazi kullanımından kâr edilmiş olur. Tabiata ve etraftaki apartmanlara zarar vermez. Kuyu temel ile temel perde üstüne ilaveten emek vermeden izolasyon uygulanabilir. Kuyu temel perdeler, taşıyıcı perde görevi de yapar. Bina altına isteğe göre otopark, dükkân gibi kısımlarda yapılabilir.

Kuyu Temel İşlemi Nasıl Yapılır?

Kuyu temel işleri çoğunlukla, yan kısımlarda, yollarda toprak kaymasını engellemek için uygulanır. Bu şekilde kuyu temel ile m’2 kaybı olmaması sağlanır. Mühendislerimiz zemin analizi yapar ve kolon çizimlerine bakarak yararlı olup olmadığı kontrol eder. Temel kuyu ölçülerinde 3mx2m, 3mx1.5m gibi ölçüler uygulamaktayız.

Başta 1,3,5 ve 7 kazılır ve kuyu kazı esnasında kullanılacak iksa kalasları kaset şekline getirilerek çiviler çakılır. Çıkan kazı temizlendikten sonra kuyu temel kazma işi el makinalarımız ile devam eder. Tamamen el kuvveti ile yapılan işte makine kullanımımız yoktur. Her 120 cm derinlikte iksa kalasları kaset şekline getirilir.

Temel kuyu çalışmasında istenilen seviyeyi elde ettikten sonra inşaat projesindeki 08-32 kalınlıkta olan demir bağlanır ve demir işçiliği bitirilmiş olur. İkinci kuyu için ise demir direkler belirli ölçüler bırakılarak inşaat kalıbı koyulur ve beton dökülür. Bu şekilde birinci kuyuyu tamamlıyoruz. Sırasıyla aynı işlemler 3,5 ve 7. kuyular için uygulanır beton döküldükten sonra 2,4 ve 6. kuyular için de aynı işlem yapılır.

Kuyu temel çalışması ile alan kaybını en aza çekeriz. Ayrıca kuyu temelin perdesi yapı taşıyıcı perdesi olarak da kullanıldığı için ekstradan alana gerek kalmaz. Daha fazla bilgi almak için firmamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ŞİMDİ ARA